Gommans
De Echte Bakker

Beste kerststol van Nederland

Beste Echte Bakker bakt beste kerststol van Nederland

Gommans wint voor de vierde keer

WAGENINGEN – De Beste Echte Bakker van dit jaar, Gommans uit Sevenum bakt de beste kerststol. En dat doet hij voor de vierde keer! Na een hattrick in 2012, 2013 en 2014 lukt het nu weer. Daarmee zet Bas de kroon op een heel succesvol 2018.

Herman Schepers uit Sleen wordt tweede en Hagedoren uit Hoensbroek haalt het brons.

De keuring

De vakjury, bestaande uit Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Dossche Mills / Meneba, Bouke Boonstra, Proefbakker en werkzaam bij Koopmans Meel en de keurmeester van het NBC, spreekt van een spannende strijd in de top van het klassement.

De afgelopen weken zijn in totaal 188 kerststollen ingezonden door 103 Echte Bakkers en voorgelegd aan de keurmeesters. Zij beoordeelden elk product op 9 vaktechnische onderdelen. De beste 16 stollen uit deze voorrondes zijn voor de finaleronde anoniem gekocht door een consument. “De stol van Gommans is de terechte winnaar” laat Nico Bloem weten. “Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig.”

Veel samenwerking in de afdeling

Bas Gommans schreeuwt het uit als hij de uitslag hoort. “Een mooie stol was het of niet?!” roept hij trots naar de jury, die dit alleen maar kon beamen.

“Wat een jaar is dit,” zegt Bas. “In januari worden we Beste Echte Bakker, februari en maart stonden in het teken van de overname van Derix in Horst en nu de eerste plaats met onze kerststollen. Ik ben echt zo blij!”

De Echte Bakkers in de afdeling Limburg zijn altijd fanatiek op de productkwaliteit en als er een wedstrijd steken ze vooraf de koppen bij elkaar om te oefenen. Samen met Peter Hagedoren (die dit jaar derde werd) deelde Bas de fijne kneepjes met zijn collega’s. Deze eerste plaats bewijst dat hij de finesses zelf het beste onder de knie heeft.

Feest in de winkels

Het mooiste van alles is dat de klanten van Gommans kunnen genieten van een stukje top vakmanschap. De verkoopmedewerkers in Sevenum, Swalmen en Horst gaan er een feestje van maken. Iedereen wordt uitgenodigd om de winnende kerststol gratis te komen proeven. Bas en de bakkers zetten alle zeilen bij in de bakkerij zodat iedereen kan genieten van deze prijswinnende stol. En ze geven nog een laatste tip voor thuis: “Het lekkerst is de stol op kamertemperatuur met een klein beetje roomboter.”

Gommans, De Echte Bakker

Pastoor Vullinghsstraat 55
5975 AP Sevenum
077-4674390

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:30
zondag Gesloten