Gommans
De Echte Bakker

Nieuws

Bakker Gommans vanaf 2 maart in Horst

Marc Derix blij met overname bakkerij en winkel

 

Vanaf vrijdag 2 maart zal Echte Bakker Bas Gommans uit Sevenum de winkel van Marc Derix aan de Kerkstraat 14 te Horst voortzetten. Marc Derix: “Na 23 jaar aan het roer te hebben gestaan van ons mooie familiebedrijf ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij dat mijn goed bevriende collega Bas de bak- en verkoopactiviteiten in Horst wil voortzetten. Op deze manier blijft Horst gewaarborgd van een Echte Bakker”. De vertrouwde Derix-bakkers én het verkoopteam zullen ook voor Gommans werkzaam blijven.

 

Beste Echte Bakker van Nederland 2018

Gommans De Echte Bakker is onlangs uitgeroepen tot beste Echte Bakker van Nederland. De jury roemde de sublieme productkwaliteit en was vol lof over het hoge niveau van serviceverlening.

 

7 dagen per week geopend

Een van de onderdelen van de succesformule van Gommans zijn de ruime openingstijden. De winkels van Gommans zijn 7 dagen per week geopend. Op de uitgebreide webshop versbrood.nl kunnen klanten zelfs 24 uur per dag terecht. De winkel in Horst zal met ingang van 13 mei zowel op de zondag als de maandag geopend zijn.

 

Gommans Beste Echte Bakker 2018

 

Apeldoorn – Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde is de Beste Echte Bakker 2018 bekend gemaakt: Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum en Swalmen! Bas Gommans nam samen met zijn vrouw Sandra de Gouden Schieter in ontvangst uit handen van directeur Geert Caniels. 
Luid gejuich steeg op toen eindelijk de winnaar bekend werd gemaakt. Bas Gommans is er al jaren dichtbij; na achtereenvolgens zilver en twee keer brons neemt hij nu het Goud mee terug naar Sevenum. De spanning was groot voor de Limburgse bakker. Naast zijn goede scores voor de productkwaliteit had hij ook hoge ogen gegooid met de winkel in Sevenum; die werd vierde in de ranking voor de Beste Winkel. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een topprestatie en toen uiteindelijk de naam Gommans in beeld verscheen was de ontlading groot.


Product- en winkelkwaliteit


De score voor de Beste Echte Bakker komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de kwaliteitskeuringen, de productcompetities en de winkelbeoordelingen. Op alle fronten moet dus goed gepresteerd worden om de trofee in de wacht te slepen. Ook de winkels van Gommans zijn uitstekend beoordeeld. De winkel in Swalmen kreeg een 9,58 en de winkel is Sevenum scoorde zelfs een vierde plaats met een 9,89. De beoordelaars spreken van ‘een mooie winkel waar de klant ondergedompeld wordt in een warme, ambachtelijke sfeer. Een winkel met mooie producten die verleidelijk worden gepresenteerd door het vriendelijke verkoopteam’.

Vergt veel


Bas: “Ik heb er echt alles aan gedaan dit jaar en ik moet zeggen: het vergt echt heel veel om op alle fronten continu alert te zijn op de details. Niet alleen van mij maar van het hele team. Ik vind het ook top dat ze bij de prijsuitreiking aanwezig waren want de prijs komt hen allemaal toe.” Bas Gommans ontving de Gouden Schieter ten overstaan van een groot aantal collega Echte Bakkers, uit handen van Geert Caniels, directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Caniels sprak zijn bewondering uit voor de prestatie van de Limburgse bakker.


Lekkerste producten


Het feest wordt natuurlijk gevierd. Toen de Gouden Schieter aankwam in Sevenum hadden de buren het huis al versierd en inmiddels staat de prijs te pronken in de winkel te midden van een zee van bloemen. In de winkels kunnen alle klanten genieten van de lekkerste producten van de Beste Echte Bakker 2018.

2016

Beste Echte Bakker van Nederland

Woensdag, 13 januari 2016

Dubbel Brons voor Gommans

Wageningen – Gommans, De Echte Bakker winkels in Sevenum, Swalmen en Boxmeer handhaaft zicht knap in de top drie van Beste Echte Bakkers. Hij haalt het brons in de overall ranking én het brons in de categorie Kwaliteit. Na een tweede plaats vorig jaar moet Bas Gommans nu Thijs Koolen uit Ell en Jan Toet uit Apeldoorn voor zich dulden.

Op dinsdag 12 januari werden de Gouden Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in de RAI in Amsterdam. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de overall winnaar (‘Beste Echte Bakker’) en voor de nummers een in de categorie Kwaliteit en Winkel.

De tweede en derde plaatsen ontvingen respectievelijk een Zilveren en een Bronzen Schieter.

Spannend

Met deze derde plaats is Bas heel blij. “Het is een supermooie afsluiting van een bewogen jaar waarin mijn broer Joep uit de zaak is gegaan en er veel verschuivingen zijn geweest in taken en verantwoordelijkheden,” aldus Bas.

Natuurlijk hoopte Gommans op een eerste plaats toen de nominaties bekend werden. Kort app contact met collega en concurrent in de categorie kwaliteit Thijs Koolen, wees uit dat de kwaliteitsscore van Gommans net enkele honderdsten lager lag. De winkelscores en de berekening naar de overall winnaar was echter niet te achterhalen en zo bleef het spannend tot het laatste moment.

Topscore kwaliteit

Wat zeker zoveel aandacht verdient is de 3e plaats Beste Kwaliteit. Na 17 onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum zijn uitgevoerd, heeft Gommans een gemiddelde scoorde van 7,989 behaald. Dit is ruimschoots hoger dan vorig jaar dus ondanks het hoge niveau weten de bakkers van Gommans zich steeds te verbeteren.

Het komend jaar gaat Bas zeker proberen de eerste plaats te bemachtigen. De scores voor de winkels zijn zeker goed genoeg en op de kwaliteit blijft Gommans heel fanatiek. Bas: “Ik wil en zal die grote trofee ook een keer in mijn handen houden!”

De prijsuitreiking

Bas Gommans ontving de Bronzen Schieters ten overstaan van zijn collega Echte Bakkers, uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Vedder sprak zijn waardering uit voor een bakker die zich in een bewogen jaar knap handhaaft in de top drie.

2014

De beste Kerststol én Weihnachtsstol van NL 2014-2013-2012

Persbericht 2014: Gommans scoort hattrick!
Drie jaar op rij EERSTE bij Kerststolcompetitie en Weihnachtsstolcompetitie van Echte Bakkersgilde

Wageningen – De derde titel is binnen! Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum, Venray, Swalmen en Boxmeer, evenaart zijn eigen recordscore van 8,4 en heeft voor het derde jaar op rij de allerbeste Kerststol van Nederland gebakken. Echte Bakker Hagedoren in Hoensbroek eindigt net als vorig jaar op de tweede plaats en Kleibakker, De Echte Bakker in Tubbergen komt binnen in de top drie op de derde plaats.

De keuring

Alle Echte Bakkers konden de afgelopen weken hun Kerststol, bij onze zuiderburen ook wel weihnachtsstol genaamd, insturen voor deze competitie.

De jury, bestaande uit Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba en Chris Scholtens, Gildemeester van het Echte Bakkersgilde, beoordeelde de inzendingen op tien belangrijke onderdelen waaronder model, vulling, bakaard en smaak. Nico Bloem: “We merken dat bakkers goed bezig zijn om de kwaliteit van de stollen optimaal te krijgen. Een punt van aandacht waar we dit jaar vaak op gewezen hebben is de losliggende vulling op de korst. De krenten en rozijnen verbranden dan bij het bakken en dat geeft een bittere smaak. Bij de winnende stollen was dit echter perfect in orde.”

Spanning

De broers Gommans springen een gat in de lucht als ze horen dat het weer gelukt is. Bas heeft al laten weten dat hij de nacht voor de bekendmaking niet geslapen heeft van de spanning. “Ik wist al dat we zelf een hoog cijfer hadden maar kende niet de cijfers van de collega Echte Bakkers omdat de totale uitslag pas bij sluiting bekend wordt gemaakt. Ik hoopte toch wel stiekem op de prijs. Maar als je dan gebeld wordt is dat fantastisch!” roept Bas uit. Dat een prijs als deze niet aan komt waaien blijkt uit het feit dat Bas Gommans zelfs in het weekend ’s nachts opnieuw stollen is gaan bakken omdat hij niet tevreden was met het eerdere resultaat.

“Deze inzet is ongekend,” laat Chris Scholtens weten. “De stol van Gommans blinkt uit in korstkleur en model. En daarnaast zijn de belangrijkste onderdelen voor de consument, smaak en eeteigenschappen als uitmuntend beoordeeld.”

Keuring

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Naast de verplichte, onaangekondigde productkeuringen die het hele jaar door gedaan worden door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, organiseert het Gilde jaarlijks meerdere competities, waaronder deze Kerststollencompetitie in samenwerking met grondstofleverancier Meneba. Op maandag 8 december aanstaande reiken Nico Bloem en Chris Scholtens persoonlijk de prijzen uit aan de winnaars.

KERSTSTOL - KERSTBROOD - WEIHNACHTSSTOL

Zelf maken?

Download HIER het thuisbakrecept

Bekroond tot beste oliebol 2014! Beste oliebol van Nederland komt uit Noord-Limburg

Wageningen – Het concept ‘De Echte Oliebol’ van de Echte Bakkers Marc Fleuren, met winkels in Roermond en Baarlo èn Gommans, met winkels in Sevenum, Venray, Swalmen en Boxmeer is eerste geworden in de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Fleuren en Gommans hebben eind vorig jaar hun krachten gebundeld en gezamenlijk een oliebollenlijn opgezet, resulterend in een eerste èn derde plaats in deze prestigieuze wedstrijd van het Gilde. Samenwerking loont!

De tweede plaats ging naar Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen. Martin Nijkamp staat al zes jaar in de top 2 van deze competitie en bewijst hiermee dat hij een heel goede vakman als het gaat om oliebollen bakken.

Perfecte structuur

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Deze competitie is de oudste binnen het Echte Bakkersgilde. Gildemeester Chris Scholtens, productspecialist als het gaat om oliebollen, keurde dit jaar 99 inzendingen. Scholtens: “De winnende oliebollen zijn erg goed. De structuur is perfect waardoor de oliebol heel lekker afhapt, niet te vet is en heerlijk smaakt.”

 Samenwerken loont

Voor Fleuren is het super om na 6 jaar weer de prijswinnende oliebol te hebben. In 2008 werd hij individueel ook eerste in deze competitie. In de tussenliggende jaren nam Fleuren een winkel over in Roermond en verhuisde zijn bakkerij daar naartoe. Om de capaciteit van de oliebollenlijn op peil te krijgen was een forse investering nodig. Marc: “Ik kwam in gesprek met collega Echte Bakker Bas Gommans en al snel bleek dat we dezelfde ideeën hadden. Anderhalf jaar geleden kochten we een nieuwe oliebollenlijn en zijn samen opgetrokken in de ontwikkeling ervan. Met deze eerste en derde plaats blijkt maar weer dat samenwerken loont.”

Ook Bas Gommans reageert erg blij. “We zijn al in september begonnen met proef draaien. Het is een kwestie van blijven letten op de details en steeds opnieuw proberen. Geweldig dat onze inzet zo beloond wordt,".

Details en een beetje geluk

Martin Nijkamp is eveneens dolblij met zijn tweede plaats. Hij merkt op dat de Echte Bakkers in de top steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Martin: “Steeds meer bakkers hebben in de gaten dat het draait om de details. De verschillen worden dus steeds kleiner. Ik heb ook dit jaar weer heel veel beslagen gemaakt maar zelfs als alles klopt moet je er soms ook een beetje geluk bij hebben.”

 Keuring

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum komen het hele jaar door brood- en banketproducten ophalen om ze te keuren; in totaal 3.500 anonieme productbeoordelingen. Als extra organiseert het Gilde jaarlijks meerdere competities, waaronder deze Oliebollencompetitie. Op dinsdag 16 december as. reikt Gildemeester Chris Scholtens persoonlijk de prijzen uit aan de winnaars.

Gommans, De Echte Bakker

Pastoor Vullinghsstraat 55
5975 AP Sevenum
077-4674390
maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:30
zondag Gesloten

Gommans, De Echte Bakker (Swalmen)

Sint Jansplein 8
6071 LM Swalmen
0475-600856
maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten