Gommans
De Echte Bakker

Nieuwsarchief

Nieuws uit het verleden

Hier vind u een kleine greep uit ons nieuwsarchief....

 

Echte Bakker Gommans uit Sevenum trots op prestatie bij landelijke verkiezing ‘Bakker met Ster 2010’

Sevenum, 2 juni 2010 – Wel genomineerd, maar helaas geen ster voor Echte Bakker Gommans uit Sevenum. Toch is de bakker trots op zijn prestatie bij de landelijke verkiezing Bakker met Ster 2010. Gisteren werden tijdens het Nationaal Bakkerij Gala in het bioscoop- en congrescentrum Cinemec in Ede alle 48 genomineerden in het zonnetje gezet voor hun goede prestaties. De winnaars werden bekroond met één of meerdere sterren. Doel van de verkiezing is de kwaliteit en het imago van de totale bakkerijbranche te bevorderen.

Gommans De Echte Bakker
“Het was een eer om mee te doen en we zijn ver gekomen. Complimenten dus voor het hele team. Natuurlijk is het jammer dat we geen ster hebben gewonnen, maar we hebben dankzij de verkiezing wel veel positieve aandacht gekregen. En we blijven gewoon hard werken om dag-in dag-uit die kwaliteit te bieden die mensen van ons gewend zijn. Misschien doen we volgend jaar weer mee en slepen we dan wel een ster in de wacht. Vanaf deze plaats wil ik overigens alle winnaars van de verkiezing Bakker met Ster feliciteren.”

Tevreden over het kwaliteitsniveau
De verkiezing ‘Bakker met ster’ bestaat uit drie categorieën: ‘Bakker met Ster’, ‘Banketbakker met ster’ en ‘Patissier met ster’. Tijdens het gala zijn er één, twee of drie sterren uitgereikt aan die bakkerijen die het allerbeste hebben gepresteerd op onder andere kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Frank Janssen, hoofd marketing en communicatie van het NBC: “We zijn tevreden over het kwaliteitsniveau van alle deelnemers, maar zoals altijd met een verkiezing kan niet iedereen winnen. Alleen al de nominatie is voor veel bakkers een steun in de rug. De prestaties van individuele bakkerijbedrijven dienen als kwaliteitsstimulans voor de totale branche.”

Organisatie
De organisatie van ‘Bakker met Ster 2010’ en het Nationaal Bakkerij Gala 2010 is in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Het is haar taak om deze verkiezing onafhankelijk en objectief uit te voeren. Om dit te kunnen toetsen en waarborgen staat de organisatie onder toeziend oog van een Raad van Toezicht. Het NBC is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum en het kloppend hart van de bakkerijbranche.

6 miljoen voor bakker uit Noord-Limburg

In 2004 introduceerde de Noordlimburgse bakker Bas Gommans het donkerste brood van Nederland; Het Gildekornbrood. Het brood kreeg in 2004 direct landelijke bekendheid nadat het succesvolle TV-programma “Hart van Nederland” aandacht besteedde aan het brood. Nu 4 jaren voorbij zijn gegaan zal in de komende weken het 6 miljoenste brood worden gebakken!

6 miljoen?!
Bakker Bas Gommans kijkt met een tevreden glimlach naar het Gildekornbrood dat zojuist uit de oven is gekomen. “Ongelooflijk dat er in 4 jaar tijd 6 miljoen broden verkocht zijn door alle echte bakkers in Nederland. Dit hadden we 4 jaar geleden nooit durven dromen. Blijkbaar hebben onze klanten het brood dat bekend staat om zijn volle smaak, eerlijke grondstoffen en ambachtelijke werkwijze in hun hart gesloten”. 

Terugblik
“In 2004 wisten we niet wat ons overkwam nadat SBS-6 filmopnames had gemaakt in onze bakkerij. Mensen kwamen vanuit de hele regio naar ons gereden om het brood te halen. We kregen telefoontjes vanuit heel Nederland om te vragen waar het brood te krijgen was. De eerste twee weken hebben we het brood exclusief verkocht in onze verkooppunten in Noord-Limburg, later mochten alle collega echte bakkers in heel Nederland het brood bakken”, aldus Bas Gommans. “Het was op een gegeven moment zo'n gekkenhuis dat er mensen uit Utrecht bij de voordeur van mijn woonhuis stonden aan te bellen om een brood te kopen. Deze mensen waren speciaal vanuit Utrecht komen rijden om het brood te kopen, maar in de winkel was het brood op. Ik heb toen speciaal voor deze mensen nog brood gebakken!”

Gildemeester Chris Scholtens
Gildemeester Chris Scholtens bewaakt de kwaliteit van De Echte Bakkers in Nederland en geeft intensieve begeleiding om de producten van de bakkers nóg lekkerder te maken. Chris was 4 jaar geleden samen met Bas Gommans nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Gildekornbrood. “Op verschillende plekken in Nederland spraken we in het diepste geheim af om samen te werken aan wat het lekkerste brood van Nederland moest worden. En we zijn erin geslaagd blijkt na 4 jaar”, aldus Chris Scholtens. 

 

Op zoek naar het 6-miljoenste Gildekornbrood

In de komende weken zal bij Gommans het 6 miljoenste brood worden gebakken. Uiteraard wil Bas Gommans deze gelegenheid niet zomaar voorbij laten gaan. “Het 6 miljoenste brood zullen we voorzien 'n speciaal eetbare zegel die niet aan de bovenkant zichtbaar is. De klant die dit brood koopt krijgt van ons een sportieve Polefitness workout voor 12 personen! Bas Gommans adviseert zijn klanten dus om het Gildekornbrood goed in de gaten te houden de komende weken!

Pole Fitness®
Gommans is een samenwerking aangegaan met Sportschool Simply Fit uit Sevenum. “De combinatie tussen sporten en gezonde voeding was snel gelegd”, aldus Ralf Schmitz van Simply Fit. Schnitz draagt als eigenaar van de sportschool de licentie voor Pole Fitness. “Polefitness is dé nieuwe rage op sportgebied. We merken dat mensen uit de hele regio warm lopen voor deze leuke manier van intensief sporten”. Pole fitness is een zeer complete nieuwe fitness workout geïntroduceerd door Denise Mulder, waarbij technieken uit het traditionele paaldansen worden gecombineerd met Gogo-aerobics, gogo dansen in aerobics stijl. Samen zorgt dit voor een high impact workout, die in groepslessen wordt gegeven in sportscholen in heel Nederland. Het programma scoort erg goed op kracht, cardio-vasculair-, en krachtuithoudingsvermogen. Bovenop de voldoening die deze intensieve workout geeft, komt het plezier in het leren en beheersen van de technieken en Gogo-aerobics choreografieën.

Gommans
Bakker Gommans is in alle opzichten een bedrijf van deze tijd. Het ambachtelijk vakmanschap is echter wel bewaard gebleven en het zorgt er voor dat de kwaliteit van het brood altijd van het hoogste niveau is. Veel producten bij Gommans worden dan ook bereid volgens traditionele recepturen. “Onze brood- en banketbakkers maken van eerlijke grondstoffen heerlijke verse producten. Dat doen ze dag in dag uit en daar zijn ze trots op. En dat proef je. Mensen komen tenslotte niet voor niets naar onze winkels” , aldus Bas Gommans.
 

 

Gommans sponsort 1479 gratis ontbijtjes bij basisscholen

De Week van het Brood staat dit jaar in het teken van ontbijt. Echte Bakker Gommans uit Sevenum doet daar volop aan mee. Alle kinderen van basisscholen De Horizon (Sevenum), De Bongerd (Venray), De Vlaswei (Venray), De Hommel (Venray) en De Toverbal (Venray) krijgen in de week van 29 oktober t/m 3 november een gratis ontbijt van hem aangeboden.

Gezond ontbijt
Het ontbijt staat tijdens de Week van het Brood niet zomaar centraal. Om goed te kunnen functioneren en presteren heeft iedereen na het opstaan weer voldoende energie en bouwstoffen nodig. Een goed ontbijt is daarom onmisbaar, vooral voor kinderen. Toch blijkt dat kinderen niet altijd even goed ontbijten en dat is niet gezond. Want het tekort dat je oploopt door het ontbijt over te slaan wordt in de loop van de dag zelden gecompenseerd. Met het bezorgen van de 1479 gratis ontbijtjes wil Echte Bakker Gommans het belang van een gezond ontbijt benadrukken.

Perfecte voorbereiding
De Week van het Brood is dit jaar van maandag 29 oktober tot en met zaterdag 3 november. Tijdens deze week zal er in het hele land speciale aandacht zijn voor het brood. Onder leiding van schaatser Sven Kramer – Ambassadeur van de Bakkerij – is er bijzondere aandacht voor het belang van bewegen onder het thema: Samen ontbijten = GOUD. De landelijke aftrap op 29 oktober wordt een bijzondere en sportieve ontbijtbijeenkomst met schoolkinderen.

Nationaal Schoolontbijt
Echte Bakker Gommans is niet de enige bakker in deze week die een gratis ontbijt aanbiedt. Er doen 2.000 basisscholen mee. Dat betekent dat bijna een half miljoen kinderen ’s ochtends een ontbijtje nuttigen op school. Het ontbijt is samengesteld in overleg met het Voedingscentrum. Naast brood zitten er nog tal van andere producten in het ontbijtpakket. Deze producten worden door verschillende leveranciers ter beschikking gesteld. Om de leerkrachten extra te ondersteunen is er voor alle groepen lesmateriaal rond het onderwerp goede voeding en ontbijten beschikbaar gesteld. 

Voor meer algemene informatie over het Nationale schoolontbijt gaat u naar: www.schoolontbijt.nl

 

Gezond gebak met Aloe Vera van Gommans De Echte Bakker

Van 6 t/m 11 oktober werd de Hiltho-consumentenbeurs gehouden worden in Horst te Noord-Limburg. Op de Hiltho 2006 presenteerden zich deze keer bijna 350 exposanten. Met een bezoekersaantal van 70.000, was deze beurs ook nu weer de grootste paviljoenenbeurs van Nederland. Diverse thema's, shows, workshops en uiteenlopende presentaties voor een breed publiek, maakten van de Hiltho 2006 een verfrissend en attractief evenement.

Hilthobeurs
Traditiegetrouw presenteerde ook Gommans de Echte Bakker zich op de Hilthobeurs, waarbij Gommans een heerlijk gezonde productinnovatie presenteerde: Smoothiegebak. “Al een jaar lang denken we na over het maken van gezond gebak en zijn we op de achtergrond bezig met productontwikkeling”, aldus Bas Gommans. We wilden gebak dat écht gezond was, maar ook écht lekker. Dat viel nog niet mee maar uiteindelijk is het samen met banketbakker Wim Streng gelukt om tot het gewenste gebak te komen. Het eindresultaat “Smoothiegebak” werd met trots aan ruim 70.000 consumenten gepresenteerd”.

Smoothiegebak
Smoothiegebak is gebak gemaakt van yoghurt, vruchten en zonnebloempitten op een bodem van kwarkcake. Hierdoor is Smoothiegebak zeer licht en gezond. Om het gebak extra gezond te maken heeft Gommans puur Aloe Verasap aan het product toegevoegd. Aloe vera is een van de oudste bekende medicinale planten. In het oude Griekenland gebruikten de doktoren de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer. Zij noemden deze plant: "De Plant van Onsterfelijkheid". Tegenwoordig wordt Aloe Vera veelal toegevoegd in consumentenproducten. Ook de smaak van het gebak is uniek; Je proeft heerlijke gezonde vruchtenyoghurt, de afbeet is werkelijk gebak. Ruim 17.500 bezoekers van de Hilthobeurs konden het gezonde gebak proeven. De eerste reacties van consumenten die het gebak hebben mogen proeven zijn overweldigend; “Ik had nooit verwacht dat gezond gebak ook echt lekker kon zijn!”, aldus een willekeurige voorbijganger.

Gezondheid 
De verdere activiteiten van Gommans op de Hilthobeurs richtten zich overigens ook op het thema gezondheid. Anderhalf jaar geleden ontstond er een zeer succesvolle samenwerking tussen een keten van afslankstudio's en Gommans De Echte Bakker. Onder de merknaam “AviFit” verkoopt Gommans een aantal koolhydraatarme voedingsmiddelen waaronder het succesvolle AvFitbrood, en heeft hiermee via een webshop landelijke dekking. Op de Hilthobeurs werd het afslankconcept alsmede de bijhorende voeding aan de consument gepresenteerd.

In de winkel 
Vanaf maandag 9 oktober zal Gommans het gezonde gebak ook presenteren in zijn winkels te Venray en Sevenum. Tevens zal het gebak verkrijgbaar zijn via bezorgbakker Peter Bos (Horst en omstreken) en via COOP Phicoop te Kessel waar Gommans een ambachtelijke broodafdeling beleverd.

 

Gommans De Echte Bakker bekroond met het beste gebak van de regio!

Op 6 april jongstleden keurde het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) uit Wageningen het gebak van bakkers uit de regio Noord-Limburg, Brabant en Gelderland. Uit deze keuring bleek unaniem dat de kwaliteiten van de Sevenumse bakker Gommans met scores van uitsluitend achten er met kop en schouders bovenuit stak.

Het is 8.00 uur zaterdag 15 april als banketbakker Wim Streng van Bakkerij Gommans zijn laatste toefjes slagroom op de taartpunten spuit die worden meegenomen naar de winkels in Sevenum en Venray. De hele nacht heeft hij het uiterste gegeven om kwaliteitsproducten te maken van het hoogste niveau. Al ruim 16 jaar is hij banketbakker bij bakkerij Gommans, en met succes! In 2002 werd de wedstrijd om de mooiste bruidstaart voor Willem-Alexander en Maxima gewonnen en In 2004 werd er furore gemaakt door het maken van gebakjes met PopIdool Boris. “Een mooiere bekroning als het rapport dat we afgelopen week ontvingen is er echter niet”, aldus Wim Streng. Het NBC is het enige onafhankelijke kennis- en adviescentrum voor de bakkerijbranche van Nederland. Bij het NBC werken echte vakmensen die een product op hun waarde weten te schatten en zeer kritisch kijken naar de kwaliteit van deze producten. Een rapport met uitsluitend achten is dan ook geen alledaagse prestatie!

Gommans is aangesloten bij het echte bakkersgilde. Er heerst nogal eens verwarring omtrent de naam ‘warme bakker’, ‘ambachtelijke bakker’ en ‘Echte Bakker’. Een ‘warme’ of ‘ambachtelijke’ bakker maakt en verkoopt op kleine schaal zelf zijn producten. Hij koopt zijn producten dus niet in bij een (brood)fabriek, zoals supermarkten en broodwinkels dat doen.

Een Echte Bakker is een warme bakker met iets speciaals. Hij is namelijk toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Van de 2.000 warme bakkers in Nederland, zijn er slechts 230 (met ongeveer 450 winkels) toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Daar is Gommans er één van. Het Echte Bakkersgilde stelt zeer hoge eisen aan de kwaliteit van brood en banket. Alle leden staan dan ook continu onder controle van het Nederlands Bakkerij Centrum. De norm die het echte bakkersgilde stelt aan de producten van haar leden ligt op een cijfer van 7,1. Dit is wanneer we kijken naar de gehele branche een hoge norm, echter moet de consument dit kunnen verwachten in een echte bakkerswinkel. Het cijfer 8 is dus een zeer hoge uitschieter!

“Alleen door te werken met de allerbeste grondstoffen en je volledig te richten op de beste kwaliteit kunnen we onze meerwaarde als speciaalzaak waar maken”, aldus banketbakker Wim Streng. “Je moet niet willen meegaan met de negatieve prijsspiraal die er bij de supermarkten is ontstaan. Dan moet je consessies doen aan de kwaliteit en daar kunnen wij bij Gommans niet achter staan. Zo zijn er bijvoorbeeld collega-bakkers die ervoor kiezen om vlaaien te maken van slechts 26 cm om de prijs te drukken. Dit zou nooit in ons kwaliteitsbeleid passen. Een limburgse vlaai hoort 30cm te zijn zodat je er 12 stukken uit snijd. Een vlaai van 26 cm kun je in 8 stukken snijden, per punt is de consument dan zelfs voordeliger uit!”

De Gelderse Verleiding...

Sevenum - Omdat een verleiding moeilijk kan worden weerstaan, heeft Echte Bakker Gommans uit Sevenum een nieuw broodje voor u in de winkel liggen.

De Gelderse Verleiding
De Gelderse Verleiding is een gevuld meergranenbroodje. Door het deeg zit suiker, walnoten, rozijnen en een beetje mokka verwerkt. Na het bakken wordt het broodje gevuld met crème suisse (combinatie van slagroom en banketbakkersroom). Het kapje wordt bestreken met roomboter en door de kaneelsuiker gehaald.
De Gelderse Verleiding is een unieke combinatie van een meergranenbroodje met crème suisse. Het vleugje mokka dat erin is verwerkt geeft dit broodje zijn 'verleidende' smaak maar ook de walnoten zorgen voor een verrassend smaakeffect.

Echte Bakkers wisselen soms recepturen en vakkennis uit. De Gelderse Verleiding is hét voorbeeld van deze samenwerking tussen de Echte Bakkers. De maker, Echte Bakker Jaap van der Veer uit Barneveld, ziet het als een groot compliment dat de Echte Bakkers uit het gehele land, waaronder Echte Bakker Gommans, zijn Gelderse Verleiding maken.

Gelderse Vallei-ding
Wie deze traktatie kent, kan er maar moeilijk van afblijven. Hieraan heeft de bol zijn naam ook te danken. Of niet? "Niet helemaal", vertelt zijn maker, Echte Bakker Jaap van der Veer. "Ik had een doos van deze bollen meegenomen naar een vakberaad voor bakkers. Voordat de vergadering begon, hadden we het over de streek waar mijn woonplaats ligt: de Gelderse Vallei. Halverwege de vergadering keek een van de bakkers naar de doos met bollen en zei: 'Jaap, doe mij maar eens zo'n Gelderse Vallei-ding.' De bakker naast hem moest ook een Gelderse Vallei-ding. De bakker daarnaast nam een Gelderse Verleiding, Want die had niet goed gehoord wat die ene bakker zei. Afijn, al gauw had iedereen het over Gelderse Verleiding. Het zijn gewoon ongehoord lekkere bollen."

 

Juni 2005 - Gildecake tropical

Vanaf heden introduceerd Gommans De Echte Bakker een heerlijk nieuw product; Gildecake Tropical. Een heerlijk luchtige cake met tropische vruchten zoals mango, appel, passievrucht en framboos. Fris van smaak door toevoeging van magere kwark.

Bevat 46% minder vet dan een normale cake!

April 2005 - Onze nieuwe winkels?!

Onlangs is er meer duidelijkheid gekomen over de heropening van ons pand aan het Pastoor Vullinghsplein te Sevenum wat op 13 juni 2004 afbrandde. De feestelijke heropening van het gehele pand, waarin ook Janssen Keurslager, Supermarkt Jan Linders en Action gevestigd zullen zijn zal plaatsvinden op woensdag 6 juli a.s. 

Ook onze winkel in Venray zal een flinke beurt krijgen. In de periode van 17 t/m 27 mei zal wegens verbouwing dit verkooppunt gesloten zijn. Meer informatie hierover zullen wij spoedig verstrekken via deze winkel. De feestelijke heropening zal zijn op zaterdag 28 mei a.s.

Nieuw innovatief winkelconcept?
Met de nominatie voor de prestigieuze "Loek Nelissen ondernemersprijs" bewees Gommans al sterk te zijn in het thema innovatie. Dit zal ook zeker totuiting komen in ons geheel vernieuwde winkelconcept hetgeen wij trots zullen presenteren in onze winkels in Sevenum en Venray. In deze winkels zult u als consument nóg meer dan nu centraal staan in ons verkooppunt en kunnen wij u ten alle tijden de service bieden die u op dat moment van ons verwacht.

Februari 2005 - Win een workshop broodbakken in onze bakkerij

Tot en met 12 maart zullen de winkels van Gommans De Echte Bakker geheel in het teken staan van "thuisbakken". Sinds september vorig jaar heeft Gommans broodbakmixen geïntroduceerd waarmee men inspringt op de alsmaar groeiende markt voor huishoudens die een broodbakmachine hebben. De kwaliteit van de mixen die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn voldoet volgens Gommans niet aan de kwaliteitseisen die een consument zou mogen stellen. Van de mix die de echte bakker verkoopt mag een vergelijkbaar resultaat worden verwacht dan van een kwaliteitsbrood van de echte bakker.

Tijdens deze periode is een unieke samenwerking ontstaan met Electrowarenhuis Leo van Schaijik. Wanneer u broodbakmixen koopt bij Gommans De Echte Bakker krijgt u namelijk een waardebon voor 5% KORTING op een broodbakmachine naar keuze. Wanneer u een broodbakmachine koopt bij Leo van Schaijik krijgt u bovendien een gratis zak thuisbakmix van Gommans De Echte Bakker.

Tijdens de gehele periode zullen er broden in onze winkels worden gebakken met een broodbakmachine, en maakt u kans op een GRATIS WORKSHOP broodbakken in onze bakkerij.

Het assortiment mixen bestaat uit mix voor:
Witbrood, bruinbrood, maisbrood en donker meergranenbrood.

 

Januari 2005 - Broodpresentatie in winkel Sevenum

Op zaterdag a.s. tussen 10.30 en 11.30 uur zullen Noortje Hermans, Anne Rosmulder en Daisy Remmers van het AOC in horst een leuke presentatie aanbieden in onze winkel. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk overheerlijke vlaai kunt u zich laten informeren over het ontstaan en de bereiding van brood.

Januari 2004 - Loek Nelissenprijs

In een bomvolle schouwburg met 500 ondernemers presenteerden de bakkers Gommans zich op donderdag 6 januari als ware inovatieve ondernemers. Dat de zaal dit ook kon waarderen bleek uit het toekennen van de derde prijs in de strijd om de rabobank publieksprijs.

December 2004 - Help slachtoffers aardbeving Azie!

Net als iedereen zijn ook wij geschokt door het nieuws van 26 december jongstleden. Per direct zijn wij een actie gestart in onze verkooppunten. Deze actie houdt in dat wij van ieder verkocht gildekornbrood én ieder verkocht woudkorenbrood 25 eurocent afdragen aan giro 555.

We hebben gekozen voor deze twee broodsoorten omdat dit reeds succesvolle producten zijn waardoor een hoge bijdrage aan giro 555 verzekerd is. Indien u dit wenst kunt u de keuze maken voor een gildekornbrood of woudkorenbrood met een speciale prijs. Het brood kost in dat geval niet € 2,20 maar € 2,45. In dat geval dragen wij namens u ook 25 eurocent af aan giro 555, oftewel 50 eurocent per verkocht brood in totaal.

Wij hopen samen met u een druppel op een gloeiende plaat te kunnen zijn voor al die slachtoffers die onze hulp zo hard nodig hebben! Wanneer u direct uw giften wilt doneren aan giro 555 kunt u hier een machtigingskaart downloaden.

Oktober 2004 - Gommans De Echte Bakker genomineerd voor Loek Nelissen ondernemersprijs

Vol trots kunnen we melden dat wij zijn genomineerd voor de Loek Nelissen ondernemersprijs, waarbij dit jaar vernieuwingen of verbeteringen op bedrijfsniveau centraal staan. Het thema luidt dan ook: Innovatie.

De Loek Nelissenprijs is een ondernemersprijs die één keer per jaar wordt uitgereikt aan een ondernemer in de regio Venray. Er worden 8 bedrijven genomineerd, waaronder wij. De Jurering van deze prijs zal plaatsvinden op 10 december a.s., waarna de uitreiking van de Juryprijs op 6 januari 2005 in de schouwburg in Venray zal plaatsvinden. Op deze bijeenkomst wordt er tevens de Rabobank publieksprijs uitgereikt. Lees hier meer over de Loek Nelissenprijs.................

Oktober 2004 - Welke taal spreken ze bij Gommans De Echte Bakker

Van 23 oktober tot en met 27 november is het feest in de winkels van Gommans De Echte Bakker. Men voelt zich op vakantie in het oerwoud. Apen en lianen versperren de weg naar de toonbank met bijpassende jungle producten. En welke taal spreken ze tijdens die actie bij Gommans De Echte Bakker; DIGI-taal of APEN-taal?

DIGI-taal
Gommans De Echte Bakker gaat digitaal haar activiteiten uitbreiden. Dit gebeurd door middel van een creatieve winkelactie waarbij klanten een bezoek aan de apen in ZOO-park Overloon kunnen winnen. De opzet van deze actie voor Gommans De Echte Bakker is duidelijk. Om in te spelen op de moderne consument en om gerichte informatie te kunnen verschaffen op het tijdstip dat het de consument uitkomt, wil Gommans haar website dusdanig presenteren dat er altijd iets interessants te vinden is voor haar bezoekers. Bovendien wil Gommans in de toekomst snel en adequaat op klantenwensen kunnen inspelen, en wil deze bakker hiervoor digitaal over zo veel mogelijk klantgegevens kunnen beschikken. Daarom worden vanaf januari volgend jaar alle bestellingen (en dat zijn er veel) digitaal gekoppeld aan het kassasysteem van Gommans. Hiermee wordt Gommans een van de meest moderne bakkers van heel Nederland! De reden hiervoor is om het aantal interne administratieve handelingen terug te brengen. 'Minder kans op vergissingen, en nog sneller inspelen op speciale wensen van onze klanten. Indien de klant wenst ontvangt zij ook maandelijks een nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden over nieuwe producten, acties, tips van de bakker enz.' Aldus Bas Gommans. Ook maken klanten die de website van Gommans bezoeken iedere maand kans op leuke prijzen zoals bijvoorbeeld een luxe bakkers verwenpakket ter waarde van € 15,-. (Gommans website - www.versbrood.nl). 

Actieopzet
In de winkels van Gommans worden foldertjes uitgereikt waarop klanten wordt gevraagd naast hun naam, adres en woonplaats ook hun email-adres in te vullen. Bij inlevering van deze folder ontvangt de klant direct een leuke attentie van de bakker. Bovendien kunnen klanten een bezoek voor twee personen winnen aan ZOO-park Overloon. Per winkel worden 10 kaarten ingezet. Daarnaast kunnen klanten een speciaal voor deze actie bedacht taartje winnen: het @pestaartje; een verrukkelijk en nieuw product gebaseerd op hazelnootbavarois en chocoladebeslag. Tevens maken kinderen tijdens deze actieperiode kans op een leuk echte bakker voorleesboek. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan een van de winkels van Gommans De Echte Bakker.

13 juni 2004 - Noodwinkel geopend na Brand

In de nacht van 12 op 13 juni j.l. werd de winkel in Sevenum, gelegen aan het Pastoor Vullinghsplein getroffen door een brand. Het winkelcentrum waarin onder meer een Keurslager, een Jan Linders Supermarkt, een bloemenboetiek, een meubelzaak en de winkel van Gommans was gevestigd werd compleet in de as gelegd. Klik hier voor foto's van de brand.

Na een maand zoeken en hard werken hebben we op woensdag 28 julil j.l. een noodwinkel geopend waarin zowel onze winkel als de winkel van Keurslager Ferry Janssen gevestigd zal zijn. 

Boris gefeliciteerd!! Dé IDOL van 2004

In een spetterende liveshow trok TV-kijkend Nederland dezelfde conclusie als velen al hadden gedaan in de afgelopen weken. Boris is dé absolute IDOL van 2004! Een terechte winnaar, die door zijn grote zangtalent en uitstraling Nederland heeft weten te overtuigen dat er maar één de IDOL van 2004 kon worden.Wij wensen Boris ontzettend veel succes in zijn carrière als zanger. Ook willen we Maud feliciteren met haar 2e plaats.

Voorlopig kunt U in onze winkels nog terecht voor Borisgebakjes, de Borisposters zijn helaasallemaal op. Wel komt Gommans De Echte Bakker binnenkort met een leuke actie voor GRATIS kaarten voor een uniek concert van Boris en andere artiesten dat zal plaatsvinden in Venlo op 19 juni a.s. Houdt onze website en winkels in de gaten voor meer nieuws hierover.

Limburgse bakkers bakken “Toontje” voor het goede doel

Warmte, betrokkenheid en rust. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Advies van deskundigen, ontmoeting met lotgenoten. Dat alles en nog véél meer biedt het Toon Hermans Huis in Sittard, Maastricht en Venlo. Een bron van moed en inspiratie voor mensen met kanker en hun naasten.

“De Toon Hermans huizen in Sittard, Maastricht en Venlo verrichten veel goed werk waaraan best eens extra aandacht mag worden geschonken”. Dit was de gedachte van een grote groep bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant, waaronder bakker Bas Gommans uit Sevenum. Onder de vlag van inkoopvereniging B4 ontwikkelden zij een specialiteit “Het Toontje” genaamd; een lekkere roombotercake met een vulling van authentieke Limburgse canisius peren-appelstroop en afgewerkt met appelfrites. Het product is uniek, en zal worden verkocht door alle deelnemende bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant. Het mooie van het Toontje is dat er een bedrag pér Toontje aan de Toon Hermans huizen wordt geschonken van maar liefst € 0,44.

Op woensdag 3 maart a.s. zal het eerste Toontje worden overhandigd aan Maurice Hermans, zoon van wijlen Toon Hermans, in het Toon Hermans huis te Sittard. Bakker Gommans uit Venlo en omstreken is erg enthousiast over de insteek van deze actie en besloot om op de introductiedag ook het Toon Hermans huis te Venlo in het zonnetje te zetten. Op woensdag 3 maart zal de bakker de ca. 25 aanwezigen trakteren op de eerste “Toontjes”, ter ondersteuning van dit geweldige initiatief.

Vanaf donderdag 4 maart zal het team van Gommans zich inzetten om zoveel mogelijk consumenten te overtuigen van de smaaksensatie van “Het Toontje”, en belangrijker de ondersteuning van het goede doel wat hiermee wordt gerealiseerd. Het Toontje zal bij alle deelnemende bakkers voor een vaste verkoopprijs van € 4,44 verkocht worden, en is te herkennen aan de speciaal ontwikkelde bakvorm met gebaksdoosje.

Gommans de Echte Bakker viert haar overname

Sevenum - De bakkerbroers Gommans hebben een nieuw brood ontwikkeld dat zo donker is als roggebrood, maar zo luchtig is als 'gewoon' brood. Aan het brood is bijna een jaar gewerkt. De bakkers hebben in de langste nacht van het jaar, van zondag 21 op maandag 22 december, de laatste praktijkproef genomen. "Het donkerste brood van Nederland" wordt gepresenteerd op een open dag die Gommans organiseert ter ere van de bedrijfsovername van de vierde generatie uit de familie Gommans op zaterdag 3 januari a.s. in haar bakkerij aan de kerkstraat 13 te Sevenum. Tijdens deze dag zullen er diverse professionele brood- en banket demonstraties plaatsvinden, een verloting van een pannenset ter waarde van vierhonderd euro, theater i.s.m. KreaThea, een speelhoek voor kinderen, een fotopresentatie van Gommans De Echte Bakker door de jaren heen, ieder uur een verloting van een Amerikaanse taart t.w.v. € 35,40-, en niet te vergeten de primeur voor de Nederlandse bakkerswereld: Gildekorn; het donkerste meergranenbrood van Nederland!

De bakkerij die werd opgericht door Handrie Gommans en Drika v.d. Munckhof in 1914 is van een éénmansbedrijfje in 1914, uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 40 medewerkers anno 2004. De laatste 30 jaren is de bedrijfsuitvoering in handen geweest van Harrie Gommans (+ 16-08-1998) en Ine Gommans-Gijsbers. Onder hun leiding werd het bedrijf klaargestoomd voor de vierde generatie, en groeide van één vestiging te Sevenum door naar een productieruimte met 3 filialen in de regio Venlo-Venray. Enkele hoogtepunten kunnen worden gevonden in het winnen van de landelijke wedstrijd "het ovenwonder", waarmee Gommans het product "Molenloper" landelijk met succes introduceerde, en het winnen van de wedstrijd om de mooiste bruidstaart voor Willem-Alexander en Maxima waarmee Gommans landelijk media-aandacht verkreeg in december 2001.

Dat de broers staan te popelen om de bedrijfsvoering over te nemen hebben zij reeds enkele jaren bewezen. Gommans beperkt zijn activiteiten als ondernemer overigens niet tot de bedrijfsvoering van het eigen bedrijf, maar zijn beiden ook zeer actieve leden van onder andere het echte bakkersgilde. Bas Gommans draagt als lid van de productcommissie zijn steentje bij aan de landelijke productontwikkeling voor ca. 375 verkooppunten, terwijl zijn broer deze zelfde club voorziet van promotionele ondersteuning door zijn deelname aan de landelijke reclamecommissie. Op hun jonge leeftijd hebben zij hierdoor al een stevige positie weten te verschaffen binnen de Nederlandse bakkerswereld. Dit resulteerde reeds in media-aandacht voor de twee broers in zowel een 8 pagina's dikke special in vakblad "de bakkerswereld", als in een interview in het ledenblad van het echte bakkersgilde. Het volgende wapenfeit is reeds in aantocht met de introductie van het donkerste meergranenbrood van Nederland dat onder andere door Bas Gommans ontwikkeld werd.

Op 3 januari zal het jaar worden ingeluid door een spectaculaire open dag, waarop Gommans zich graag willen presenteren voor de gehele regio. Iedereen is van harte welkom om de activiteiten te aanschouwen, te komen proeven, kans te maken op geweldige prijzen, en om naar huis terug te keren met een leuke verrassing! Tijdens deze dag die bol staat van activiteiten kan men onder andere genieten van professionele demonstraties verzorgt door 2 proefbakkers van toeleveranciers van Gommans, een doorlopende demonstratie van de dagelijkse gang van zaken in de productieruimte en een banketdemonstratie door banketbakker Wim Streng op hoog niveau. Een pannenset t.w.v. € 400,- die aan één gelukkige bezoeker zal worden uitgereikt. Ieder uur een verloting van een amerikaanse taart t.w.v. € 35,40 waarop de gelukkige bezoeker haar eigen eetbare foto op kan laten vervaardigen. Theater, verzorgt i.s.m. theatergroep KreaThea. Kinderspeelplezier dmw een kinderhoek waarin kinderen vermaak vinden door het maken van hun eigen gebakje. Een fotopresentatie van Gommans door de jaren heen. Volop proeven op diverse plaatsen in de bakkerij. Een leuke verrassing voor iedere bezoeker………en een primeur voor de Nederlandse bakkerswereld: Gildekorn het donkerste meergranenbrood van Nederland. "Het brood geeft je echt kracht tegen de kou," zegt gildenmeester Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde, die het proefbakken begeleidde. Wat het brood zo donker maakt is de combinatie van zestien ingrediënten, waarin moutmeel het belangrijkst is. Mout is gekiemd graan, meestal rogge en gerst. Door het kiemen komen enzymen op gang, die niet alleen de natuurlijke, donkere kleur aan het brood geven, maar ook de volle smaak en de malsheid. De 'smaakexplosie' die de proevers ervaren wordt verder veroorzaakt door de lange lijst met zaden en pitten die het brood bevat. Inmiddels heeft het gilde in Wageningen besloten dat het product aan de eisen voldoet en dat het op 15 januari landelijk wordt geïntroduceerd onder de naam Gildekorn.

Gommans, De Echte Bakker

Pastoor Vullinghsstraat 55
5975 AP Sevenum
077-4674390
maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:30
zondag Gesloten

Gommans, De Echte Bakker (Swalmen)

Sint Jansplein 8
6071 LM Swalmen
0475-600856
maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten